Overlijden Luc Vanstraelen

Op zondag 7 juni 2015 bereikte ons het droevige bericht van het overlijden op zaterdag 6 juni 2015 van priester Luc Vanstraelen, Interdiocesaan Proost van Vlaanderen van de Stichting Legioen Kleine Zielen. Hij was 71 jaar, oud-leraar aan het Sint-Jozefscollege in Borgloon en het Technisch Instituut O.L.Vrouw in Tongeren en oud-pastoor van Gutschoven en Rutten (België). Naast het Proostschap was hij jarenlang eindredacteur van het Nederlandstalige tijdschrift van het Legioen Kleine zielen Nederland. Bovendien heeft hij de officiële internationale (in vier talen) website opgezet van het Legioen kleine Zielen. Hij heeft veel betekend voor het Legioen en stond bekend als een groot kenner van het Boek van de Barmhartige liefde. Daarnaast had hij de gave om de vele boodschappen uit dit Boek op een zeer aansprekende en enthousiaste manier te kunnen uitleggen. De uitvaart voor Luc Vanstraelen zal zaterdag 13 juni 2015 plaatsvinden om 10.30 uur in de O.L.V.-Basiliek van Tongeren. Aansluitend zal er de crematiedienst gehouden worden. Vrijdagavond zal de avondwake gehouden worden om 19.00 uur in dezelfde Basiliek.