Uitvaart Luc Vanstraelen

DSC08240
foto: bloemstuk van het LKZ voor de avondwake en uitvaart


Zondag 7 juni 2015 bereikte ons het droevige bericht van het overlijden op zaterdag 6 juni 2015 van priester Luc Vanstraelen, Interdiocesaan Proost van Vlaanderen van de Stichting Legioen Kleine Zielen. Hij was 71 jaar geworden, oud-leraar aan het Sint-Jozefscollege in Borgloon en het Technisch Instituut O.L.Vrouw in Tongeren en oud-pastoor van Gutschoven en Rutten (België). Naast het Proostschap was hij jarenlang eindredacteur van het Nederlandstalige tijdschrift van het Legioen Kleine zielen Nederland. Bovendien heeft hij de officiële internationale (in vier talen) website opgezet van het Legioen kleine Zielen. Hij heeft veel betekend voor het Legioen en stond bekend als een groot kenner van het Boek van de Barmhartige liefde. Daarnaast had hij de gave om de vele boodschappen uit dit Boek op een zeer aansprekende en enthousiaste manier te kunnen uitleggen. De uitvaart voor Luc Vanstraelen vond plaats op zaterdag 13 juni 2015 in de O.L.V.-Basiliek van Tongeren.


image003