Gebed ter ere van Jezus’ kostbaar Bloed: De 7 Onze Vaders

Het twaalfjarige gebed aan de heilige Brigitta van Zweden

De heilige Brigitta was in bezinning toen Jezus tot haar sprak: “Weet dat Ik diegenen die twaalf jaren lang, dagelijks, zeven Onze Vaders en Weesgegroetjes bidden, ter ere van Mijn kostbaar Bloed, vijf genaden zullen ontvangen:

  • De ziel die bidt zal niet lijden in het Vagevuur.
  • De ziel die bidt zal worden opgenomen tussen de martelaren, alsof deze voor het geloof hun bloed hadden moeten vergieten.
  • Niemand in de volgende vier generaties van de ziel die deze bidt, zal verloren gaan.
  • De ziel die bidt kan drie zielen kiezen die Jezus in een staat van genade zal houden, voldoende om heilig te worden.
  • De ziel die bidt wordt een maand voor de dood hiervan op de hoogte gebracht.

Indien zij voor deze tijd sterven, beschouw Ik het als volbracht, dit wil zeggen, alsof ze deze voorwaarden vervuld hadden.”

*** *** ***

GEBED

O mijn geliefde Jezus, in volledige eenheid met de liefde waarmee U in Uw Hart deze gebeden hebt geheiligd en verheven, wil ik nu de zeven Onze Vaders bidden. Neem deze gebeden van mijn lippen in Uw Heilig Hart aan, en vernieuw en verbeter ze zodanig dat ze dezelfde eer en vreugde brengen aan de Allerheiligste Drie-eenheid, net zoals U dat deed tijdens Uw leven op aarde. Moge deze gebeden U eren omwille van Uw Menswording, tot verheerlijking van Uw heilige Wonden en het kostbare Bloed dat U voor ons vergoten hebt.

EERSTE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het Bloed dat Jezus vergoot bij de besnijdenis:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op Jezus’ eerste Wonde, Zijn eerste smarten en Zijn eerste bloedvergieten tot verzoening voor mijn jeugdzonden en die van alle mensen. En tot bescherming tegen doodzonden, vooral in mijn familie.

TWEEDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het lijden van Jezus door het Bloed dat Hij zweette in de Hof van de Olijven:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op de vreselijke pijnen van Jezus’ Heilig Hart in de Hof van de Olijven, evenals elke druppel van Zijn bloedig zweet; tot verzoening van mijn zonden van het hart en die van alle mensen; tot vermijding van zulke zonden en tot vermeerdering van de liefde voor God en de naaste.

DERDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het Bloed dat Jezus vergoot bij de geseling:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op de vele duizenden wonden, de wrede pijnen en het kostbare Bloed van Jezus, dat Hij leed door de martelingen van de geseling; tot verzoening voor mijn zonden tegen de zuiverheid en die van alle mensen. Tot bescherming van de zuiverheid, in het bijzonder in mijn familie.

VIERDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het lijden van Jezus bij de doornenkroning:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op de Wonden, de pijnen en het kostbare Bloed van het Heilig Hoofd van Jezus bij de doornenkroning, tot verzoening voor mijn zondige bedoelingen van de geest en die van alle mensen. Tot bescherming tegen zulke zonden en tot de uitbreiding van het Koningschap van Christus op aarde.

VIJFDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het lijden van Jezus toen Hij het Kruis droeg:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op het lijden van Jezus op Zijn Kruisweg, in het bijzonder Zijn Heilige schouderwonde en Zijn kostbaar Bloed, tot verzoening voor mijn zonden, en alle mensen die het Kruis verwerpen en tegen Uw Heilige Wil ingaan, en elk misbruik bij het spreken. Tot bescherming tegen zulke zonden van de tong en voor een oprechte liefde voor het Kruis.

ZESDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het lijden van Jezus toen Hij werd gekruisigd:

Eeuwige Vader, door de Onbevlekte handen van de Heilige Maagd Maria en het Heilig Hart van Jezus, offer ik U op het lijden van Uw Goddelijke Zoon aan het Kruis, Jezus’ vastnagelen en opheffen aan het Kruis, Zijn Wonden aan handen en voeten en de drie stromen van Zijn Heilig Bloed dat voor ons werd vergoten, Zijn uiterste armoede, Zijn totale gehoorzaamheid en al Zijn lijden van lichaam en ziel, Zijn kostbare dood en de onbloedige vernieuwing ervan in elke Heilige Mis op aarde. Tot verzoening van schendingen tegen de heilige geloften (van religieuzen en priesters), als boete voor mijn zonden en die van de hele wereld, voor de zieken en stervenden, voor vrome priesters en leken, tot herstel van het christelijke gezin. Voor kracht in het geloof, voor ons land, voor de eenheid van alle volkeren in Christus en Zijn Kerk.

ZEVENDE ONZE VADER

Onze Vader… Weesgegroet Maria…

Ter ere van het openen van de Heilige Zijde van Christus:

Eeuwige Vader, wij bidden voor de noden van de Heilige Kerk en vragen U dat U tot verzoening voor de zonden van de mensen het kostbaar Bloed en Water wilt aannemen dat uit de Wonde van het Heilig Hart van Jezus vloeide. Wees ons allen genadig en barmhartig.

Bloed van Christus, kostbare inhoud van Uw Heilig Hart, reinig mij van alle zonden en onreinheden die mij van U scheiden. Water uit Jezus’ zijde, bevrijd mij van de straffen die ik heb verdiend voor mijn zonden en doof de vlammen van het Vagevuur uit voor mij en voor alle arme zielen die daar gezuiverd worden.

SLOT

Eer aan de Vader, de Zoon en de H. Geest, zoals het was, in het begin en nu en altijd en in de eeuwen der eeuwen. Amen.