40 Jaar Stichting Legioen Kleine Zielen

40 Jaar Goedkeuring en Erkenning

Smakt, 21 november 2023.

Op 21 november 1983, exact 40 jaar geleden vanaf vandaag, ontving de Stichting LKZ de kerkelijke goedkeuring en erkenning uit handen van Mgr. G. M. van Zuylen, de bisschop van Luik.

Het Legioen Kleine Zielen van Jezus’ Barmhartig Hart is een door de Kerk erkende en goedgekeurde geestelijke vereniging die zich richt op alle christengelovigen, ongeacht hun roeping of levensstaat binnen de Kerk, zoals priesters, religieuzen, leken, gehuwden en ongehuwden. Het legt ook de nadruk op mensen die op zoek zijn naar diepere waarden in het leven en een hogere zingeving aan het bestaan. Het doel van het Legioen is om mensen te helpen hun leven op te dragen als een geestelijke offerande voor het heil van de zielen.

Het Legioen Kleine Zielen werd opgericht door een eenvoudige huismoeder uit de omgeving van Luik kort na het Tweede Vaticaans Concilie. Het is bedoeld voor degenen die de “Kleine Weg” willen gaan en beleven, geïnspireerd door het verlangen van de heilige Theresia. Jezus zelf heeft een kleine Boodschapster, genaamd Marguerite, gekozen om de “Boodschap van de Barmhartige Liefde aan de Kleine Zielen” over te brengen. Deze boodschap is gedurende vele jaren aan Marguerite doorgegeven, en het Legioen Kleine Zielen is de zichtbare verwezenlijking van de weg van geestelijk kindschap binnen de Kerk.

Op 21 november 1983, het feest van de Opdracht van Maria, heeft Mgr. G. M. van Zuylen de statuten van het Legioen goedgekeurd volgens de eisen van het kerkelijk Wetboek. De officiële erkenning door de bisschop van Luik maakt het mogelijk voor het Legioen Kleine Zielen om zich wereldwijd te verspreiden en te groeien als een officiële vereniging van de Kerk.

Pastoor Geudens