150 jaar Theresia van Lisieux

150 jaar Theresia van Lisieux

Beste lezer,

2 januari dit jaar was het precies 150 jaar geleden dat Therese van Lisieux geboren werd. Voor die gelegenheid is heel 2023 uitgeroepen tot jubileum jaar van de H. Therese.
Deze “kleine heilige” zoals ze ook wel wordt genoemd is een bijzonder voorbeeld. In haar “kleine weg” beschrijft zij hoe eenvoudige liefde groots kan worden. Hoe we mogen vertrouwen op God zoals een kind zich in de armen van zijn vader kan laten vallen.

In haar kindertijd lijdde ze aan wat men tegenwoordig angst-stoornissen zou noemen. Ze was gevoelig, aanhankelijk en enorm bang te zondigen. Ze kon zo last hebben van haar psyche dat ze er letterlijk ziek van werd. Door speciale genades en hulp van Maria wist ze er bovenop te komen. 

Op haar 15e trad ze in bij de Karmel in Lisieux. Toen ze op 24-jarige leeftijd stierf, wist de overste niet goed wat ze over haar zou moeten schrijven. Ze was een eenvoudige zuster geweest die niet veel bijzonders had gedaan. Pas toen men haar geschriften vond ontdekte men de grootsheid van deze “kleine heilige”. Nu is zij een van de meest populaire heiligen en is haar afbeelding in vele kerken en huiskamers te vinden.

Zo zie je maar, eenvoud en liefde. De kleine weg, met grootse gevolgen. De liefde is nooit te klein om groot te kunnen zijn. Vertrouwen op God als een kind, liefhebben als een kleine heilige. Heiligheid is voor iedereen weggelegd!

Uit:

Nieuwsbrief   Vastentijd 2023   Kollenberg 2, 6132 AL SITTARD
Website: www.reginacarmeli.nl