De 7 smarten van Maria

Geef Mij je liefde

Donderdag 15 september staat op de heiligenkalender “Onze-Lieve-Vrouw van Smarten”. Het is een van de vele titels die de Kerk aan Maria heeft gegeven. In ons land zijn er heel wat kapelletjes en afbeeldingen te vinden van de Moeder van Smarten. Eigenlijk heel begrijpelijk. Mensen nemen hun toevlucht tot Maria vanuit de gedachte: Moeder Maria heeft ook moeilijke en pijnlijke momenten meegemaakt, zij weet wat ik doormaak.

Maria werd door God uitgekozen om de moeder van Zijn Zoon te worden. Die uitverkiezing heeft haar niet gevrijwaard van pijn en lijden en verdriet. Het evangelie laat ons een aantal van die momenten zien. In die momenten van lijden, pijn en verdriet bleef ze de sterke gelovige, ze liep niet weg, ze bleef standvastig, ze wist zich sterk door haar levende relatie met God. Aan die sterke houding van Maria in die momenten van lijden en tegenslag hebben gelovigen gedacht wanneer ook…

View original post 629 woorden meer