Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid – Tweede zondag van Pasen 2015

Barmhartigheidszondag 12 april 2015. Aanstaande zondagmiddag is er de viering van Barmhartigheidszondag. De aanvang is om 15.00 uur. De gebedsmiddag vindt plaats in de kerk van Berg en Terblijt. Proost pastoor Burger. Er is Aanbidding en er bestaat de mogelijkheid om het Sacrament van de Biecht te ontvangen.

pray non stop

Zr. Faustina, apostel van de Goddelijke Barmhartigheid

Polski: Fotografia św. Faustyny Kowalskiejśw. Faustyny Kowalskiej (zuster Faustina 1905-1938)

Paus Johannes Paulus II z.g. heeft de eerste zondag na Pasen uitgeroepen tot Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid:

Op elke Barmhartigheidszondag is het mogelijk een volle aflaat te ontvangen. Aan de volgende voorwaarden moet worden voldaan: 1. Binnen tien dagen voor 12 april of binnen tien dagen na 12 april gaan biechten (dit geldt in ieder geval voor de Nederlandse Kerkprovincie: het zal praktisch gezien namelijk niet lukken dat zoveel mensen op een en dezelfde dag kunnen gaan biechten). 2. De Heilige Mis bijwonen (vanzelfsprekend!). 3. De dag zelf vieren tere van Gods Barmhartige Liefde. 4. De geloofsbelijdenis bidden. 5. Die dag bidden voor de intenties van de Paus. Als aan deze 5 voorwaarden wordt voldaan: dan worden je de zonden vergeven (schuld door de zonde) en worden de zondestraffen van je weggenomen (de boetedoening…

View original post 626 woorden meer